Tapetserte pallen!
Etter en lang aktivitetspause i studentidretten, var sulteforede NTNUI-Triatleter ustoppelige på hjemmebane i Trondheim! 


I helgen ble utsatt Student-NM i Triatlon arrangert av NTNUI i Trondheim. Arrangør NTNUI Triatlon skulle egentlig avholde Student-NM i april, men dette ble flyttet grunnet coronanedstengingen. Sporty som de er, laget de et fellesarrangement med TriSprinten, det årlige rekrutteringsarrangementet deres, denne helgen.
Man kan nesten mistenke at NTNUI Triathlon har brukt den lange pausen til å trene enda mer og rekruttere enda bedre enn før. Ikke sjelden har vi opplevd at NTNUI er overlegne på egen grunn, men dette var nesten for meget av Norges største idrettslag. Man kan sammenligne dominansen med det langrennsheltene våre utretter i internasjonale konkurranser på vinterstid, og de resterende klubbene kan bare håpe at et tilsvarende kvotesystem innføres for å utjevne resultatene. Av 15 mulige pallplasser stakk trondhjemsklubben av med 13. 


Klokken 08:00, lørdags morgen i Pirbadet, var 53 deltakere klare for å svømme 400-meteren. Mye iver og glede var å se i bassenget, hvor noen tok i bruk crawl for å komme seg i mål, mens andre holdt seg til brystsvømming. Etter svømmingen syklet deltakerne i samlet tropp til Ilsvika, hvor både sykkel- og løpeetappen ble gjennomført. Her startet deltakerne i tur og orden etter hvordan de hadde gjort det på svømmeetappen, og samtlige ga alt de hadde! Sykkeletappen slynget seg langs Trondheimsfjorden utover mot fergeleiet på Flakk som badet i solskinn denne septemberettermiddagen. Her vendte utøverne og startet ferden mot løpeetappen. Mange slitne fjes var å se når beina omsider skulle ta fatt på de siste 4.5 km, men alle kom seg i mål! 


Det ble konkurrert i 5 ulike klasser. Triatlon med landeveissykkel for herrer og damer. Triatlon med andre sykler for herrer og damer. Og en paraklasse. På landeveissykkel var det Andreas Wathne, NTNUI og Thea Hovda, NTNUI som kom best fra det med hvert sitt nydesignede Student-NM gull. I "andre sykler" vant Henrik Hansen, NTNUI og Lotte Eide, NTNUI.


Paraklassen ble vunnet av Liv Tvilde Høien (NTNUI) som var godt tilfreds med at arrangementet kunne gjennomføres til tross for corona; 

"Det var første gang jeg deltok i Student-NM og syns arrangementet var veldig gøy å være med på. Det var flott å oppleve stemningen med folk som heiet i løypa og deltakere som var veldig sosiale. Jeg syns arrangøren har lagt til rette for bra smittevern, men det var jo litt ekstra kaos forbundet med det også" 


For Liv var det litt ekstra spennende å konkurrere i paraklassen denne helgen. Hun har nemlig til vane å konkurrere blant funksjonsfriske;

 "Jeg har ikke noen funksjonsnedsetting selv, men vi fikk ingen parautøvere som meldte seg på, så jeg hadde lyst til å vise at vi i NTNUI Para kan legge til rette for gode konkurranser og at det fins et tilbud. På svømmedelen ble brillene tapet med sort tape så jeg ikke kunne se og på sykkel og løpsdistansen brukte jeg tandemsykkel med ledsager"


Videre forteller Liv at NTNUI har en utlånsportal som heter Bomerang, hvor de låner ut sportsutstyr til funksjonsfriske så vel som parautøvere. 

Oppsummert kan vi fastslå at Student-NM Triatlon ble et vellykket arrangement med masse smil og humør under hele arrangementet! Vi takker NTNUI Triatlon for et fantastisk arrangement! 

Resultater: 

Paraklasse:  

1. Liv Tvilde Høien, NTNUI 

2. Jørgen Salvesen, NTNUI 

3. Heidi Bjørndal, NTNUI 

Herrer, andre sykler:  

1. Henrik Hansen, NTNUI 

2. Tinus Mellbye, NTNUI 

3. Mathias Grindvik, Omega Fotballklubb  

Herrer, landeveissykkel: 

1. Andreas Wathne, NTNUI 

2. Torgeir Skjeldnes, NTNUI 

3. Olaf Talmo, NTNUI 

Damer, andre sykler:  

1. Lotte Eide, NTNUI 

2. Siv Stavang Aune, NTNUI 

3. Viktoria Valin, NTNUI 

Damer, landeveissykkel: 

1. Thea Hovda, NTNUI 

2. Ine Skjellum, NTNUI 

3. Maren Grande, annen klubb 

4 views0 comments

Siste poster

Idrettens Hus

Sognsveien 73

0840 Oslo

© 2020 by Norges studentidrettsforbund. Proudly created with Wix.com