Takk for herlig innsats, Anne!

Updated: Nov 29, 2020


Foto: Lasse Thun/NSI

Anne Hukkelberg startet fersk i vikariatet til Yngvild L. Schei, som skulle ut i foreldrepermisjon i februar i år. Med glede og iver, satte Anne i gang med jobben, og hun har tatt arbeidet på strak arm! Tiden har flydd, og vikariatet er snart over, og Anne skal med det tre av i sin stilling som idrettskonsulent og kommunikasjonsrådgiver. Det er med trist hjerte vi gir slipp på deg, Anne!


Anne har utdanning som sivilingeniør fra NTNUI i Trondheim, men erfaring fra idrettsarenaen har hun også. Hun satt nemlig som idrettsansvarlig under Studentlekene Trondheim 2019, som ble en stor suksess. Hennes tilknytning og engasjement til idretten har alltid vært der:

«Jeg har vært frelst av idrett og fysisk aktivitet hele livet, og har vært spesielt aktiv i fotballen. Treninger har vært prioritert fremfor det meste, og jeg har følt veldig på tilhørighet i idretten. I slutten av studietiden var jeg sportslig leder for Studentlekene 2019. Her fikk jeg verdifull innsikt i NSIs arbeid, og fikk bryne meg på utfordringer man møter i planleggingen av store idrettsarrangementer.Jeg vil at andre skal få oppleve gleden av idrett

«Rollen som sportslig leder ønsket jeg meg fordi jeg har så lyst til at andre skal oppleve gleden av idrett på samme måte som meg. Jeg tror at den motivasjonen, å se andres glede i aktivitet og jobbe for at andre kan føle tilhørighet i et idrettslag, har vært viktig for meg i jobben. Under nedstengingen i koronatiden har jeg blitt motivert av at arbeidet vi gjør vil legge til rette for en enda bedre studentidrett når vi er tilbake til normalen!» Anne kom inn i NSI med godt mot og stort engasjement. Hun omfavnet sine arbeidsoppgaver med stor interesse og positivitet, og viste hele NSI-administrasjonen at å jobbe med et smil om munnen og humøret på topp, var en enkel sak.


Anne fikk bryne seg på ulike arbeidsoppgaver, ikke bare de som var under hennes egen stillingsbeskrivelse. Hun trekker frem flere høydepunkter i løpet av månedene:

«Det har vært mye bra på tross av korona! Jeg vil trekke frem SL i Tromsø som et absolutt høydepunkt. Her fikk jeg engasjere meg akkurat sånn

Foto: Lasse Thun/NSI

jeg digger, også følte jeg at jeg fort ble veldig godt kjent med den lille gjengen vår i administrasjonen. Så var det jo utrolig morsomt å være med på Ledersamlingen nå i oktober, etter en lang periode uten aktivitet. I tillegg var Sofus og jeg i Trondheim og fikk med oss en del av aktivCampus-uka på NTNU. Kult at NTNUI hadde fått til et så bra opplegg selv om koronatiltak satte en stopper for noen av planene!»En organisasjon som gjør mye

I mars måtte hele staben på hjemmekontor, akkurat som alle andre i Norge. Da var det bare å gjøre det beste ut av situasjonen. Det ble flere morgenkaffer over Teams, og flere gøyale vitser fra Anne på Gossen-dialekten, til glede for oss andre. Hun forteller at denne perioden har lært henne en ting eller to:

«Å omstille meg når hverdagen blir snudd på hodet og byr på andre utfordringer enn det man først så for seg. Jeg har også sett at det er mer arbeid «bak kulissene» enn det man kanskje tror. NSI er en organisasjon som gjør veldig mye, og jeg tror ikke alle er klar over arbeidet som legges ned her for at studentidretten skal gå best mulig».


Selv om verden ble snudd opp ned, og det ble hjemmekontor, har Anne gjort sakene sine bra. Hun har vært en kjemperessurs, og flere av de organisatoriske og digitale endringene som har skjedd i NSI den siste tiden, er mye takket være Anne, sier generalsekretær Guro Røen.


Anne trekke frem noe av det hun har oppnådd:

«Jeg har jo jobbet mye med de nye nettsidene som vi lanserte i starten av november, også har jeg startet nyhetsbrev igjen. Nå skal jeg ferdigstille en miljøhåndbok for studentidretten før jeg trer av! I tillegg har vel administrasjonen lært et nytt språk (red.anm: Gossen-dialekt), og muligens blitt feita opp med boller og godis! Legacy-en er ikke så altfor gæli, med andre ord!»


Det kan nevnes flere oppgaver Anne har hatt ansvar for: Planleggingen og tilretteleggingen av NSIs deltakelse i EUSA Games, vinter- og sommeruniversiaden. Hun har hatt ansvar for sosiale medier, og overordnet kommunikasjonsarbeid. Anne har også bidratt til ferdigstillelse av arrangørhåndboken til NSI, og hatt sentrale roller i arrangementene dette året. Det skal ikke stå på fleksibiliteten til denne dama.Som en liten familie

Anne har selv drevet med studentidrett i studietiden. Hun har nå fått se hvordan en administrasjon i et særforbund fungerer. Hun trekker frem noe av det beste med å jobbe i NSI: «Medarbeiderne er jo av ypperste klasse, nesten som en liten familie! Også har jeg jo blitt kjent med veldig flotte og engasjerte sjeler ellers i studentidretten. Det er givende å se engasjementet og iveren blant studentene der ute, og det er absolutt noe av de beste med jobben, at vi jobber for at dette engasjementet opprettholdes og for å hjelpe å realisere små og store idrettsdrømmer».


Foto: Lasse Thun/NSI

Veien videre for Anne er ikke lagt enda, og hun har store drømmer: ««Det er den som farer vill som finner de nye veier», som Nils Kjær sa så fint. Jeg har jo en drøm om å kunne jobbe med internasjonalt bistandsarbeid, men veien dit er fremdeles ikke lagt. Bare å stay tuned!»


Vi takker deg igjen for din innsats, Anne, og ønsker deg masse lykke til videre på din vei!


P.S. Såfremt korona tillater oss, skal Anne være med som delegasjonsleder under EUSA Games i Beograd sommeren 2021. Det gleder vi oss masse til!

203 views0 comments

Siste poster

Idrettens Hus

Sognsveien 73

0840 Oslo

© 2020 by Norges studentidrettsforbund. Proudly created with Wix.com