Støtter TVaksjonen med verdensrekordforsøk på romaskin


P3aksjonen og TV-aksjonen går i år til WWFs arbeid med å bekjempe plast i havet.


(Artikkel er hentet fra Roforbundet. Se den opprinnelige her.)


NTNUI Roing har en drøm om å sette verdensrekord på 1 000 000m på romaskin i mixklassen. Dette vil de gjøre for å støtte P3aksjonen 2020, og samle inn penger for å bekjempe plast i havet.

Ny verdensrekord betyr kontinuerlig roing i 3 døgn. Det er 40 ivrigere roere fra NTNUI som tar utfordringen. Start går torsdag 15. oktober og forsøket avsluttes søndag 18. oktober.

I dag er verdensrekorden på rundt 64 timer og et snitt på 1.55.5. NTNUI roing har som mål å snitte på ca 1.53.0. Reglene sier at ⅓ av deltakerne skal være jenter og at ⅓ av distansen må ros av jenter. Dette kan bli tøft, spesielt om programlederne skal være med å ro!

Kan det gå? Vi i NSI tok en liten statussjekk med rogruppa før vi på Idrettens hus tar helg, og roerne fortsetter å svette.

- Status 13.00 fredag 16 oktober: Vi må snitte bedre enn 1.55.5 min/500m for ny rekord. Vi har hatt en kanonstart og ligger nå på 1.51.8 min/500m. Har vi gått ut for hardt eller holder det hele veien?? For at rekorden skal bli gyldig må damene ro 1/3 av distansen, per nå er vi etter nøye planlegging av Sivert Breili, i rute der og.

Vi ønsker lykke til videre med forsøket! Vi har ståltroa på sprekingene fra Trøndelag. Følg NTNUI Roing på livestreamen her.

Alle kan være med å støtte rekordforsøket og samtidig bidra til WWF sitt arbeid om å bekjempe plast i havet gjennom spleisen: https://www.spleis.no/project/130092/description

Siste poster

Idrettens Hus

Sognsveien 73

0840 Oslo

© 2020 by Norges studentidrettsforbund. Proudly created with Wix.com