-Mentorprogrammet har gitt meg så mye


Mentorprogrammet 2019/2020. Foto: Lasse Thun.

Adrian Stinessen Haugen og Ragnhild Nygaard har begge deltatt på mentorprogrammet for unge ledere. De er enige om at programmet har gitt dem verdifull kunnskap og et solid nettverk i idretten som vil gagne dem videre i livet.


- Mentorprogrammet gir deg en unik opparbeidelse av kompetanse, i tillegg til et sosialt og profesjonelt nettverk du vil ha nytte av resten av livet. Jeg har mentorprogrammet å takke for at jeg nå sitter som president i Norges studentidrettsforbund, sier Adrian Stinessen Haugen til NIF (les hele artikkelen her).

Han var én av 20 unge ledere i alderen 19-29 år som deltok i andre runde av mentorprogram for unge ledere. Da han søkte på programmet, ønsket han å stille til valg som visepresident i NSI, men snudde omsider siktet mot presidentrollen. 

- Den viktigste bidragsyteren var nok påvirkning og inspirasjon fra min mentor, Tage Pettersen. Etter å ha sett ham utøve sin rolle som president, og pratet med ham, ble jeg inspirert til å fremskynde målet om å bli president. Kompetansen jeg opparbeidet meg i løpet av mentorprogrammet bidro til at jeg følte meg klar for presidentrollen, sier Haugen.

På spørsmål om hvorfor andre unge ledere bør søke mentorprogrammet, er det liten tvil hos NSI-presidenten:

- Jeg har hatt en mentor som har gitt meg faglig påfyll i den rollen jeg hadde, og nå har, samtidig som han utfordret meg til å ta større steg enn jeg så for meg. Programmet har også gitt meg viktige sparringspartnere. 

Vi ser etter dyktige og ambisiøse ledere i studentidretten!

Søknadsrunden til mentorprogrammet som starter opp etter sommeren er nå åpen. Mentorprogrammet skal legge til rette for at kandidatene skal få en arena for personlig utvikling, faglig påfyll og nettverksbygging på tvers av bakgrunn, roller og kjønn.

Ragnhild Nygaard, tidligere styremedlem i Oslostudentenes idrettsklubb og nåværende styremedlem i NSI, var mentee i andre runde av mentorprogrammet sammen med Haugen.  

- Mentorprogrammet har gitt meg så mye, og jeg er så takknemlig for at jeg har fått sjansen til å delta! Jeg har lært mye om meg selv, om andre og ikke minst om hvordan man kan optimalisere et team for å utnytte dets kompetanse.

Det høster også liten tvil om at dette er noe hun anbefaler andre å søke på;

- Utover det rent faglige, har jeg også fått samarbeidet og utviklet meg sammen med de andre menteene. Vi har diskutert, delt og skapt et unikt nettverk på tvers av idretter, byer og erfaring, etter god veiledning fra mentorer og kursholdere. Anbefales på det sterkeste!

Les mer om mentorprogrammet og søknadsskjema her

Siste poster

Idrettens Hus

Sognsveien 73

0840 Oslo

© 2020 by Norges studentidrettsforbund. Proudly created with Wix.com