OL sølvvinner Bartosz: "Jeg skal være med til Kazan"

For fire år siden ble han Norsk studentmester, i sommer sto han for ett av OL-historiens største overraskelser ved å bli Olympisk sølvmedaljevinner i fekting. Bartosz Piasecki har hjerte for OSI, og er instruktør for klubbens fektegruppe. I dag kastet han glans over semesterstarten på Universitetet i Oslo ved å fekte oppvisningskamp mot universitetsdirektør Gunn-Elin Aa. Bjørneboe. 

En rekke studentidrettslag arrangerer semesterstartsarrangementer i disse dager, og i Oslo kunne OSI fekting stolt presentere fekteoppvisning med nybakt OL-helt på Frederikkeplassen ved UiO.

Piasecki forteller til NSI at han henter viktige erfaringer i trenervervet i studentidrettslaget. "Ved å lære bort fekting, blir jeg også selv bedre", forklarer han. Bartosz har nettopp vunnet oppvisningskampen mot universitetsdirektøren ved UiO, Gunn-Elin Aa. Bjørneboe. Bjørneboe fremhever at Piaseckis OL-suksess har positive virkninger for UiO. Ikke bare er hun stolt av at Bartosz er student ved hennes Universitet, men hun håper at Piaseckis prestasjon også kan rekruttere flere studenter til fektesporten. På spørsmål om OL-sølvet ikke også har betydning for UiO, svarer Bjørneboe at de har merket seg den store pressedekningen OL-sølvet fikk, og at Piaseckis innsats helt klart har satt UiO i et godt lys. Bjørneboe er enig i at OSI er en svært viktig velferdsleverandør for studentene på UiO, og hun vil oppfordre alle, både studenter og ansatte, til å kombinere studiehverdagen til å holde seg i fysisk form nå som ett nytt semester starter opp.

Bartosz har dessuten en klar beskjed til oss i norsk studentidrett: "Jeg skal til Kazan!" Bartosz forteller at han alltid har ønsket å delta i Universiaden, og neste år vil være hans siste sjanse. Bartosz far, Mariusz Piasecki, generalsekretær og landslagstrener i Norges Fekteforbund, vant i sin tid sølv i Universiaden for Polen. Nå vil sønnen overgå sin far. "Jeg er klar, og jeg vil gjerne ha med et helt lag til Universiaden" fortsetter han. President i Norges Fekteforbund, Junjie Cao, bekrefter fra sidelinjen at et samarbeid med Norges Studentidrettsforbund er på trappene! Vi gleder oss!

Tekst: Marius H. Johannessen 

Les også: OSI gratulerer Bartosz Piasecki med OL sølv

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler