I praksis på Forbundskontoret

Stian Olbergsveen skal i perioden 9. - 27. januar ha sin studiepraksis på NSIs forbundskontor. Stian er 24 år, og har en bachelor i idrett fra Høgskolen i Hedmark fra tidligere. Nå studerer han ”Idrett, Ledelse og administrasjon” for andre året ved Høgskolen i Telemark. I tillegg er Stian styremedlem i HiT IL, studentidrettslaget i Bø.

Stian har deltakelse på tre Studentmesterskap i futsal og ett i fotball på sin NSI-CV, i tillegg til deltakelse på fjorårets Ledersamling i Tromsø. Stian skal få ansvaret for en rekke ulike oppgaver i sine tre uker i praksis, og skal blant annet arbeide med planlegging av NSIs deltakelse på utdanningsmessa i Oslo 14.-16. februar, prosjekt knyttet til inkludering av flere funksjonshemmede i studentidretten, samt Idrettsregistreringen. Er du leder i et studentidrettslag, er det store muligheter for at du vil få en telefon fra Stian i løpet av de kommende ukene.

Vi har tatt oss tid til et lite intervju med Stian på hans første arbeidsdag.

Hvordan står det til i HiT IL om dagen?

I HiT IL er alt bare bra. Vi starter opp igjen med aktiviteter for våre medlemmer fra og med i dag! Vi regner med å få noen nye medlemmer nå som det er et nytt år, og disse vil selvfølgelig bli tatt godt i mot hos Norges koseligste studentidrettsslag. 

Hvordan er det å være idrettsstudent i Bø?

I Bø er vi heldige som har et så utrolig bra og sammensveiset idrettsmiljø. Det finnes flere bachelorstudier, påbygningsstudier samt masterstudie innenfor idrett og fysisk aktivitet. Vi har også et meget velfungerende studentidrettslag som legger til rette for mange forskjellige idretter og arrangementer gjennom året. Her tar det ikke lang før man blir kjent med nye folk!  

Hvilke idrettspolitiske saker brenner du for?

Jeg brenner spesielt for idrett og fysisk aktivitet sett i et folkehelseperspektiv. Her handler det om å legge til rette for fysisk aktivitet for alle i samfunnet på en best mulig måte. Økende innaktivitet og en stillesittende hverdag er noe som øker i alle aldersgrupper, så vi ser fysisk aktivitet vil være en viktig bidragsyter for å bedre folkehelsen.

Hva mener du er norsk studentidretts viktigste bidrag i norsk idrett?

Studentidrett er en viktig bidragsyter til å holde folk i fysisk aktivitet, og da spesielt for en aldersgruppe som man ser faller fra idretten. Så jobben studenter gjør rundt omkring i de forskjellige studentidrettslagene er utrolig viktig. Det er viktig og fortsette å være inkluderende og spre glede gjennom idretten, noe som i høyeste grad kjennetegner studentidretten.

Hva er dine forventninger til praksis hos oss på Norges Studentidrettsforbunds forbundskontor?

Mine forventinger vil være å få et enda bedre innblikk i arbeidet som gjøres her, og ha muligheten til å hjelpe til så vi kan skape enda mer aktivitet ute i studentidrettslagene.

Vi ønsker Stian velkommen hit til Forbundskontoret!

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler