Bak kulissene

Halvmaraton er ferdig og med det er én av 14 idretter avsluttet for denne gang. Studentlekenes frivillige fungerer som et velsmurt maskineri i et hektisk arrangement.

Klokken er 06.00. Arrangementansvarlig Mie Birgitte Dalen gjør seg klar for det daglige møtet med resten av styret 07.00. I dag har hun nesten fri; hun skal bare innom fem haller, se på 6 ulike idretter, planlegge medaljeseremoni, møte en journalist, se til at alt går rett for seg i halvmaraton og være tilstede under åpningsseremonien.

- I dag kan vi kose oss! Det er jo sol og vi kan dra litt hvor vi vil for å se idretter, smiler hun. 

Mens hun sitter på kontoret med en halvtimes pust i bakken ringer telefonen fem ganger, seks personer er innom for å dobbelsjekke planer, og hun tilbyr seg med glede å kjøre et ekstra ærend siden hun har fri en halvtime.

Halvmaraton på sitt beste

50 deltakere skal løpe 21 km og det skal skje langs svært trafikkerte veier i et solfylt Bergen. Stemningen kunne ikke vært bedre når utøverne i årets studentmesterskap i halvmaraton gjør seg klar til start.

- Så gøy, dette går jo som smurt. Alle har kontroll og vi kan bli med følgebilen og se på utøverne, planlegger Mie for seg selv.

Hun heier, klapper, roper og hopper. Løperne svarer med smil og et ekstra lite gir der de løper kilometer for kilometer. Etter to knappe timer deles det ut edle medaljer til Julius Aass fra Blindern Studenthjem Idrettslag og Margun Tøsdal fra Bergen Medisirnernes Idrettslag. En fornøyd gjeng ser frem til kveldens begivenheter ved festplassen.

- Nå skal vi se litt futsal før vi har et møte halv tre, deretter må vi klargjøre for åpningsseremoni, sier hun.

Et ni minutters fyrverkerishow er planlagt før studentlekene er offisielt åpnet. Showet og mesterskapet i sin helhet kan følges live her.

Les mer om Studentlekene Bergen Challenge her.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler