Volleyball landslagene deltar i Sommeruniversiaden

Dame- og herrelandslaget i volleyball er påmeldt til Sommeruniversiaden 2011.

Universiaden, også kjent som World University Games, er en multi-idrettskonkurranse på linje med De Olympiske Leker og et av verdens største idrettsarrangement. Mesterskapet arrangeres annethvert år i regi av det internasjonale studentidrettforbundet FISU.

Sommeruniversiaden 2011 går av stabelen i Shenzhen, Kina, 12.-23. august. Arrangøren melder at de forventer 13 000 deltakere og ledere i de til sammen 24 idrettene som det skal konkurreres i.

For å være startberettiget i Sommeruniversiaden 2011 må man være student ved universitet, høgskole eller folkehøgskole, være norsk statsborger og være født mellom 1. januar 1983 og 31. desember 1993.

Norges Studentidrettsforbund planlegger å delta med en rekordstor tropp med deltakere fra mange forskjellige idretter, blant annet friidrett, volleyball, sandvolleyball, turn, skyting, sykling, taekwondo og svømming.

I volleyballturneringene kommer 24 herrelag og 16 damelag fra hele verden til å kjempe om Universiade medaljene. Herrenes turnering spilles 12.-22. august, mens turneringen for damene går av stabelen 14.-21. august. Den innledende runden vil bli spilt som gruppespill med fire grupper i hver klasse. Hvilke lag Norge møter i gruppespillet vil bli avgjort lørdag 16. april.  

Det er Norges Volleyballforbund som vil stå for uttaket av landslagene som reiser til Kina.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler