Vinteruniversiaden er i gang

27. januar - 6. februar arrangeres den 25. Vinteruniversiaden i Erzurum, Tyrkia. Norge stiller med deltakere i kombinert, curling og alpint.

Her finner du resultater og bilder fra de norske deltakerne. 

 

Sturla Sandøy ble beste norske kombinertløper i åpningsrennet i Vinteruniversiaden. Med et hopp på 99,5 meter lå Sturla som nummer 12 etter hopprennet og var 1:32 minutter bak ledende Ivan Panin fra Russland da langrennsdelen startet. Sturla endte til slutt på en 18.-plass.
Vinner ble Tommy Schmid fra Sveits.

Lars Enger ble nummer 24, mens Morten Enger ble nummer 25.

Resultater fellesstart

1. Aguri Shimizu (JPN)
2. Tomasz Pochwala (POL)
3. Tommy Schmid (SUI)
14. Sturla Sandøy (NOR)
20. Morten Enger (NOR)
21. Lars Enger (NOR)

Resultater lagkonkurranse

1. Russland
2. Polen
3. Sveits
7. Norge

Fullstendige resultatlister

De norske curlinggutta hadde sin første kamp mot Korea fredag ettermiddag. Laget med Frode Bjerke, Hans Roger Tømmervold, Steffen Walstad og skip Markus Høiberg begynte veldig bra og ledet 4-1 etter 4. omg., men i 5. og 6. omg. gav de fra seg 5 poeng og Korea overtok føringen. Resten av kampen ble jevnspilt, men det norske laget klarte aldri å utligne ledelsen, og tapte til slutt 5-7.

Lørdagen startet med kamp mot Slovenia som Norge vant hele 14-2.
I sin tredje kamp møtte de norske gutta laget fra USA. Kampen ble som ventet jevnspilt. Etter 8 omg. stod det 5-4 til det norske laget, men USA plukket et poeng i 9. omg. og utliknet ledelsen. Med siste stein i 10 omg. hadde det norske laget god mulighet til å hente hjem seieren. Men et par feil mot slutten av omgangen, som blant annet skyldes at de fikk svært dårlig tid til å sette siste stein, gjorde at USA stjal ett poeng og vant kampen 6-5.

Øvrige resultater

NOR - CAN  2-9
NOR – SUI  2-9
NOR – CZE  5-4
NOR – TUR 7-3
NOR – GBR 4-6
NOR – SWE 5-4

Resultater curling

Alpinist Ida Dillingøen hadde sin første konkurranse lørdag formiddag. Øvelsen var Super-G, som ikke er Idas sterkeste. Snøfall og dårlig sikt i kombinasjon med mye vind førte til en del forsinkelser og svært vanskelige forhold. Hele 10 løpere kjørte ut. Ida hadde også problemer underveis men klarte å komme seg i mål til en 53. plass.
Amerikanske Katie Hartman vant rennet.

Resultater alpint 

Bildegallerie Vinteruniversiade 2011

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler