Resultater fra Studentmesterskap i roing

I helgen var det igjen duket for det prestisjetunge Studentmesterskapet i roing (8+) i Bergen. 

Det ble hard kamp om samtlige pallplasseringer, men regjerende studentmester NTNUI klarte til slutt å forsvare tittelen i både herre- og dameklassen.

Mesterskapet startet med innledende heat i gutteklassen, hvor Haukeland Roklubb, NHH Crew, NTNUI og SKSK Roklubb 1 kjempet seg til finaleplasser. I herrefinalen gikk NTNUI inn til et suveren seier, mens NHH Crew etter en utrolig avslutning klarte å sikre sølvet foran Haukeland Roklubb. SKSK Roklubb 1 måtte si seg fornøyde med den alltid like kjipe 4. plassen. "Det er som vanlig deilig å slå NHH Crew og nå skal vi også vinne banketten," sa en sliten Eirik Hexeberg Henriksen etter målgangen. 
 
I jenteklassen var finalelagene klar da det kun stilte tre lag i mesterskapet, Justitia Roklubb, NHHI Oktagon og NTNUI. Også her var det hordene fra Trøndelag, NTNUI, som gled inn som suverene gullvinnere, mens Justitia Roklubb sikret 2. plassen foran NHHI Oktagon. Marte Krogsrud på NTNUI var storfornøyd med gullet; "Det var nok litt forventet, men de hang på lenge og ga oss større motsand enn i fjor!" Jentene fra NHHI Oktagon var likevel fornøyde med innsatsen tross sisteplass, "vi skal ligge i gardtrening til neste år, DA skal vi gi dem utfordringer da." 

Pernille Paulsen Tokerud (NHHI), leder for regattastyret var storfornøyd med arrangementet og ikke minst det flotte været. "Været har utrolig mye å si for publikum, og i dag regnet det faktisk ikke i Bergen, publikum er fantastisk!" Studentidrettens romiljø har med årene vokst sakte, men sikkert og stadig flere studentidrettslag oppretter rogrupper. Likevel oppfordrer regattastyret for årets SM flere studentidrettslag til å stille i årene som kommer. "Du behøver ikke være så god, det sosiale er faktisk det viktigste, selv om det selvsagt er morsomt å vinne".
 
Resultater herrer:

  1. NTNUI
  2. NHH Crew
  3. Haukeland Roklubb
  4. Sjøkrigsskolen
  5. Justitia Roklubb Bergen
  6. Sjøkrigsskolen 2
  7. NTNUI 2

Resultater damer:

  1. NTNUI
  2. Justitia Roklubb Bergen
  3. NHH Oktagon

Av Julie Ravlo, NSI Representant SM i roing 2011

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler