Rapport fra Student-EM i roing

29. august dro 20 klare NTNUI roere inkludert trener til Russland for å representere NTNU og Norge i årets Student Europa Mesterskap i Moskva.

Turen startet for guttelaget tidlig mandag morgen fra Trondheim og da de ankom Oslo møtte de jentelaget. Turen derifra gikk smertefritt og tross mye kø fra flyplassen, så ankom vi hotellet rimelig tidlig. Innskjekkingen tok noen timer, men ved hjelp av is og coca så gikk det også bra. Middagen var grei, og kvelden kom tidlig.

Tirsdag morgen dro vi tidlig avgårde fra hotellet og møtte opp på banen for å rigge begge åtterne vi hadde leid. Det gikk i "Russlandtempo", noe vi er blitt godt vandt med, så dagen gikk med på å rigge, finne løse skruer, stille inn båten, spise lunch og ellers prøvero.

Deretter kom onsdagen fort, god stemning var det og jentebåten gikk over banen i en bra fart og alle ni var godt fornøyde etterpå, målet var nådd. Guttebåten var ikke så fornøyde, tross et helt greit løp. Vi fikk oppleve rushtrafikken på vei hjem, og måtte smøre oss med enda litt mer "Russlandtempo tålmodighet".

Torsdagen var fridagen for jentebåten og de benyttet den til sightseeing og shopping. Guttene rodde oppsamling og satte ny klubbrekord. De var godt fornøyd med løpet.

Fredag var finaledagen i Universitets-EM i Moskva og NTNUIs jente- og gutteåtter hadde kvalifisert seg til henholdsvis A- og B-finale. Alt lå til rette for en spennende dag på Крылатское, OL banen fra 1980.
Jentene var først ut,og stilte til start i finalen mot blant andre Cambridge. De rodde inn til ny bestetid på 7:22 og en fin 6. plass, noe de kan være meget fornøyd med.
Gutta var veldig spente foran B-finalen etter et par løp under pari. Laget flyttet fokus bort fra konkurrentene før løpet, til fordel for et strengt teknisk fokus. Dette viste seg å være lurt da de allerede etter få tak la seg i tet foran det russiske andrelaget fra St.Petersburg. Russerne ble nok tatt litt på senga etter å hatt gode starter gjennom hele mesterskapet og svarte ikke på NTNUIs sterke start før etter halvrodd distanse. NTNUI mistet noen meter av ledelsen, men holdt stand med ett sterkt rykk ved 1250m. De siste 750m ble en thriller som trondheimsstudentene kom seirende ut av.

Alt i alt er vi meget fornøyde med resultatene. Guttelagets mål for sesongen ble nådd i det de fosset over målstreken først i B-finalen. Jentelaget satte ny bestetid og kom inn til 6.plass.

Artikkelen er hentet fra www.ntnui.no

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler