Gratulerer til Norges Universiade-deltakere!

Årets Sommeruniversiade ble arrangert i Shenzhen, Kina, 12.-23. august. Arrangementet inkluderte 10.603 deltakere, med 7132 utøvere og 3471 støttefunksjoner fra 151 land og regioner.

- Jeg vil gratulere alle de norske deltakerne med en flott innsats under Sommeruniversiaden i Shenzhen, Kina. De siste 12 dagene har studentidrettsutøvere, trenere, lagledere og dommere løftet hverandre og vi kan være stolte av en strålende laginnsats, sa Visepresident i NSI, Line Eskerud, etter at Universiaden ble avsluttet.

Studentidrett i verdensklasse
Selv om en 4.plass i herrenes sandvolleyballturnering var det nærmeste Norge kom en medalje i mesterskapet, leverte utøverne imponerende idrettsprestasjoner og fikk målt krefter mot flere av verdens beste atleter. I friidrett skulle flere av de internasjonale studentidrettsutøverne videre til Sør-Korea for delta i friidretts-VM. På lik linje, deltok regjerende VM-medaljeholdere innen blant annet bueskyting, taekwondo,  stup, svømming og turn på årets Universiade. Dette illustrerer hvor verdifullt arrangementet er og hvilken god mesterskapserfaring norske talenter får på vei mot deres idrettskarriere ved deltakelse på Universiaden.

Hjemmefavoritten innfridde
Gjennom arrangementet ble 949 medaljer delt ut, innenfor 24 idretter. Ikke overraskende toppet Kina medaljelisten med hele 75 gullmedaljer, etterfulgt av vertsnasjon for neste Sommeruniversiade, Russland, som tok 43 gullmedaljer. Sør-Korea kom på tredjeplass med 27 medaljer av edleste valør. I friidrett, svømming og bueskyting ble det også satt nye Universiade rekorder.

OL-kvalifisert
Det internasjonale Svømmeforbundet, FINA, anerkjenner svømmekonkurransene i Universiaden som offisielle olympiske kvalifikasjonskonkurranser.  Hele 38 svømmere fra 16 nasjoner og regioner klarte FINAS’s standarder og klarte dermed kvalifiseringskravet for neste års London-OL.

Nye muligheter i 2013
For ambisiøse studentidrettsutøvere er det nye muligheter for deltakelse i 2013.  Kazan (Russland) arrangerer den 27. Sommeruniversiaden, mens Maribor (Slovenia) arrangerer den 26. Vinteruniversiaden. Før dette er det flere internasjonale studentidrettsmesterskap som er verdt å få med seg, blant annet European University Games og Student-VM 2012. 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler