Dugnad for Haiti

Idrettspresident Tove Paule oppfordrer alle i norsk idrett til å gjøre en dugnadsinnsats for offrene i det katastrofale jordskjelvet på Haiti. Vi i Norges Studentidrettsforbund oppfordrer alle studentidrettslag til å bidra med hjelp gjennom Røde Kors sin innsats på Haiti her.

For litt over en uke siden ble Haiti rammet av en enorm katastrofe. Jordskjelvet som bokstavelig talt rystet øystaten i filler, har krevd minst 50 000 liv og millioner av mennesker har fått forandret sin fremtid. Forholdene på Haiti kan lettest oppsummeres som grenseløs nød. Haiti trenger all den hjelp de kan få. Vi i norsk idrett kan også hjelpe til.

Idrettsstyret og jeg oppfordrer idrettslagene over hele landet til aktivt å ta del i alle de store og små tiltakene som nå settes i verk over hele landet. Norsk idrett er "verdensmestre" i dugnad. Nå trenger Haiti denne dugnadsinnsatsen. Vi håper norske idrettslag, enten på egenhånd eller sammen med andre lokale aktører, demonstrerer det fellesskapet vår idrettsbevegelse er tuftet på og som så mange ganger tidligere er vist og dokumentert. Sett idrettslagets preg på det lokale innsamlingsarbeidet.

I forbindelse med tsunamikatastrofen i 2004 viste Idretts-Norge en enorm kreativitet og innsats for å samle inn penger til ofrene. Også denne gangen er det mennesker som er helt avhengige av andres bidrag. Samarbeid med en av hjelpeorganisasjonene som er tilstede og operative i Haiti. Da kan vi være sikre på at alt vi samler inn kommer direkte til nytte.

Vi kan ikke alle være tilstede i Haiti og hjelpe til, men vi kan gjøre det nest beste. Vi kan sette de som er der, i stand til å hjelpe.

Hjelp dem som hjelper. Haiti trenger verdens oppmerksomhet og verdens utstrakte hånd. Også norsk idrett kan og bør bidra.

Tove Paule (sign.)

Idrettspresident

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler