Stup i verdensklasse i Sommeruniversiaden

Norges Svømmeforbund er representert med tre utøvere i årets Sommeruniversiade. Ann-Cathrin Løland og Kristoffer Jørgensen deltar i stup, mens Thomas Ole Fadnes deltar i svømming.

Første konkurranse for stuperne gikk i går, lørdag 4. juli, og det var 1m damer som stod på programmet. Med stupere som Jun Dong (CHN), Olena Fedorova (UKR), Paola Espinosa (MEX) og Laura Sanchez (MEX) ville det bli en konkurranse med mye bra stuping.

For norske Ann-Cathrin Løland gikk det dessverre ikke helt som forventet. Poengsummen var et godt stykke fra hennes personlige rekord. Likevel ser hun på konkurransen som greit gjennomført og sier at erfaringen uansett kommer godt med til de neste store konkurransene. I finalen ble det som forventet 1. og 2. plass til Kina mens USA overraskende fikk 3. plassen.

I dag, søndag 5. juli, var det Kristoffer Jørgensen sin tur ut på 3m svikt. Her som på 1m damer var det stupere av verdensklasse som mesteparten har deltatt i OL som stilte til start. Kristoffer startet ikke sin konkurranse så bra men skjerpet seg underveis. Han tok seg videre til semifinalen hvor han stupte noe bedre en i forsøkene.
1. plassen i finalen gikk som forventet til Zhaowei Pan (CHN). 2. plassen gikk til Yahel Castillo (MEX) mens Jllya Kvasha (UKR) tok 3. plassen.

Neste konkurranse for de norske stuperne er 1m herrer som går den 7. juli.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler