Aktivitetslederkurs

NSIs Aktivitetslederkurs 2019 arrangeres 13.-15. september på Olympiatoppen og Norges idrettshøgskole i Oslo. Kurset er ment for aktivitetsledere og trenere i studentidrettslagene, men er også åpent for styremedlemmer og andre medlemmer som er interesserte i lære mer om aktivitetsledelse.

Om kurset

Aktivitetslederkurset har en fellesidrettslig tilnærming med fokus på rollen som trener og aktivitetsleder i et studentidrettslag. Med "Aktivitetsleder" menes det i denne sammenheng en person som tilrettelegger og leder treninger i studentidrettslaget. Personen kan også delta aktivt i treningene selv, men har det overordnede ansvaret for planlegging og gjennomføring av treningen.

Kurset skal gi deg som trener/aktivitetsleder en grunnleggende innføring i og inspirasjon til å lede treninger av god kvalitet for andre. Du vil også lære om hvordan du kan motivere utøverne/deltakerne dine til å få mest mulig ut av hver treningsøkt. I tillegg vil du få oppdatert kunnskap om relevante temaer som Antidoping og idrettsskader.

Deltakere får kursbevis etter gjennomført kurs, inkl. dokumentasjon på å ha gjennomført e-læring "Ren utøver". Kurset ble standardisert fra 2017, så deltakere som har gått kurset siste to årene kan ikke delta på årets kurs.

Innhold

Dyktige foredragsholdere og trenere er klare for å gi deg faglig påfyll og inspirasjon! Vi lover også morsomme og lærerike treningsøkter, erfaringsutveksling og mulighet for å treffe andre engasjerte i studentidretten fra hele landet.

Program (med forbehold om endringer)

Fredag
17:00 Registrering, innsjekk. Oppmøte resepsjonen Olympiatoppen (OLT)
18:00 Kursstart: Velkommen - Møt opp i treningstøy til utetrening!
18:15 Praktisk økt: Bli kjent-aktiviteter og utetrening v/ Tessa Sørensen
20:00 Pizza på OLT + sosialt

Lørdag
08:00 Frokost
09:00 Idrettspsykologi og motivasjon: "Hvordan skape god og utholdende motivasjon hos de du trener?" v/ Frank Abrahamsen
12:00 LUNSJ
13:00 Forbundets halvtime: Om NSI
13:30 Erfaringsutveksling/workshop om trener-/aktivitetslederrollen
15:30 Pause med liten matbit
16:00 Praktisk økt: Basistrening - fra teori til praksis v/ Espen Amundsen
19:30 Middag på OLT og sosialt

Søndag
07:30 Morgentur rundt Sognsvann (frivillig)
08:00 Frokost
09:00 Morgenbrief
09:15 Idrettsskader - Forebygging og behandling. Inkludert tape-kurs v/ fysioterapeut Lene Eide
11:30 Doping - Angår det oss? v/ Antidoping Norge

          Oppsummering og avslutning 

12:45 Felles lunsj og hjemreise

ca. 13:30 SLUTT

Inspirasjonsøkt fredag kveld: Kurset pangåpner fredag kveld med inspirerende utetrening ledet an av alltid blide og fornøyde Tessa Sørensen. Økta inneholder morsomme og varierte øvelser med fokus på utholdenhetstrening, samtidig som at man skal bli bedre kjent. Lørdag blir det en praktisk økt inne i basistrening.

Egenandel

Egenandel er kr. 300,- per person og må betales via Vipps - Norges studentidrettsforbund #562523, under Utdanning snarest og senest innen påmeldingsfristen. Hvis du ikke har Vipps kan du sette inn beløpet på kontonummer 5134 06 08449 husk å merke betalingen med Aktivitetslederkurs og hvem du betaler for (fullt navn og idrettslag). Alle deltakerne får tilbud om å bo på Olympiatoppen Sportshotell hele helgen (registreres ved påmelding). Alle måltider og overnatting inngår i den betalte egenandelen.

NB! Påmeldingen er bindende og kun gyldig når egenandelen er betalt. Vi vil fakturere studentidrettslaget til de påmeldte som ikke møter på Aktivitetslederkurset med kr. 2500,-, som utgjør en større andel av de faktiske kostnader.

Reiseutgifter

NSI dekker "hovedreise" tur-retur for alle deltakerne. Med dekning av «hovedreise» menes transport som togbillett t/r hovedtogstasjon (f.eks. Kristiansand-Oslo S), fly t/r nærmeste flyplass (f.eks. Bergen-OSL Gardermoen), men ikke småreiser og lokal transport som tog t/r flyplass, t-bane til samlingssted o.l. Dette må dekkes av den enkelte. Deltakerne bestiller selv og legger ut for «hovedreisen» og får dette refundert av NSI i etterkant av samlingen. 

Det bes om at dere hjelper oss med å gjøre reiseutgiftene så rimelig som mulig, ved at dere bestiller reise så snart dere har meldt dere på. 

Kurset har et maks antall på 50 deltakere, etter "første-person-til-mølla"-prinsippet. Kurset forutsetter 100% deltakelse og gjennomført e-læringskurs "Ren Utøver" til Antidoping Norge (NB! Gjøres av den enkelte etter kurset). 

Påmelding

Påmeldingsfrist: mandag 2. september 2019

Spørsmål?

Ta kontakt med Guro Røen, NSI: guro@studentidrett.no 

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler