Harald Frey - Norges flaggbærer

Møt Harald Frey, kaptein på Norges basketballag, som i kveld skal bære det norske flagget og lede an den norske troppen inn på San Paolo Stadium.

Dette skulle vært Freys andre Universiade, men en skade holdt ham hjemme da de norske gutta fikk en 14.plass av 24 lag i Taipei i 2017. I år er turneringen kuttet til 16 lag, og de norske gutta skal få bryne seg på noen av verdens beste basketnasjoner allerede i puljespillet; Canada, Tyskland og Italia. Frey og co åpner mot Tyskland 10:30 4.juli. 

Hvor lenge har du spilt basketball? 
Jeg har spilt organisert siden jeg var 8 år gammel. Mamma og pappa er tidligere basketspillere så de startet opp et lag for gutta i klassen min.

Hvilke forventninger har du til Universiaden?
Spille så bra vi kan, overraske motstandere og slå de lagene vi kan. Basketballturneringen holder et veldig høyt nivå i år, så vi kommer inn som underdog. Laget vårt tenker at det er den morsomste posisjonen å være i, så vi gleder oss til utfordringen!

Hvordan synes du det er å kombinere det å være student og å satse i idretten?
Det tar mye tid og gir ikke så mye tid til andre aktiviteter. I USA er de veldig gode til å legge til rette for både idrett og skole på et veldig høyt nivå. Det gjør at jeg kan satse på begge platformer samtidig! Jeg er veldig fornøyd med min tid på college

Hvilke ambisjoner har du?
Jeg ønsker å fullføre min skolegang neste år med en bachelor i psykologi. Etter det er planen å teste markedet for proff basketball. Jeg vil spille basketball så lenge jeg kan, og så ta resten derfra. Målet er å jobbe med idrett etter at jeg er ferdig å spille, mer spesifikt med sportspsykologi eller coaching i basketball.

Saken fortsetter under bildet

Seks kjappe om Harald:

Sivilstatus: Singel
Favorittmat: Taco
Favorittserie: Game of Thrones
Beste idrettsminne: Vinne Kongepokalen med Centrum Tigers i 2016!
Verste uvane: Utsette ting jeg ikke vil gjøre
Kamprituale: Høre på musikk, være med lagkamerater, fokusere på arbeidsoppgaver, ingen spesielle triks.

Følg åpningsseremonien live på Facebook

Åpningsseremoni Sommeruniversiaden 2019

Åpningsseremonien avholdes på San Paolo Stadium 3.juli kl 21.00. Det er ventet 30.000 besøkende og dette er hva arrangøren selv har å si om showet: 

The show that will put Naples at the center of the world for a night is coming soon!

Feel the emotions of a show broadcasted live on TV, with thousands of artists and great talents performing on stage to celebrate university athletes.

The countdown to the 30th Summer Universiade Opening Ceremony will begin on July 3rd, 09:00 PM, at San Paolo Stadium. The Opening Ceremony was created and produced by Balich Worldwide Shows, whose creative team has worked on more than 20 Olympic Ceremonies, from Turin 2006 to Rio 2016, the Tree of Life at Milan’s Expo 2015 and the first permanent show in Italy, “Giudizio Universale”.

The Napoli 2019 Opening Ceremony will be, without a doubt, an unforgettable memory for the city.

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler