Følg Ragnhild i Kazan

Fredag 6.september reiser Ragnhild Nygaard til Kazan for å representere norsk studentidrett på FISUs internasjonale frivillighetsakademi. Vi har tatt en prat med Ragnhild før avreise, som har lovet å oppdatere oss under hele oppholdet!

- Jeg gleder meg veldig til å ta del i FISUs utviklende arbeid sammen med flere titalls frivillige, men også til å få muligheten til å bli kjent med andre mennesker og kulturer fra hele verden.

Ragnhild tar over NSIs Instagramprofil den neste uken for å dele hva hun opplever underveis på akademiet. Få det med deg ved å følge @studentidrett på Insta nå!

Instagram Takeover

 Hvorfor søkte du på denne muligheten til å representere NSI på FISUs frivillighetsakademi?

- Først og fremst for å få mer innsikt i internasjonal studentidrett, noe jeg føler jeg mangler mye kunnskap om. Samtidig er det en ypperlig mulighet til å bli kjent med frivillige fra hele verden, og dele erfaringer med dem.

Arrangementet tar sikte på å samle ledere innen frivillighet fra 170 medlemsland, som sammen kan motivere og lære av hverandre. Akademiet finner sted i Kazan, Russlands idretts- og frivillighetshovedstad, hvor man kan bygge videre på arven etter Sommeruniversiaden i Kazan 2013. 

-  Ut i fra det jeg kan se på programmet, og det jeg har hørt fra Vilde, er dagene stappet med spennende foredrag, workshops og sosiale aktiviteter. Jeg må også innrømme at det er litt kult å få oppleve Russland og russisk kultur. Foreløpig kan jeg bare «nyet» og «davai», så jeg håper å utvide ordforrådet mitt mens jeg er der nede.

Parallelt med studiene i fysioterapi på OsloMet, er Ragnhild både styremedlem i OSI og leder av NSIs Moderniseringsutvalg. Begge disse vervene er frivillige.

Hvorfor bruker du så mye tid på frivillig arbeid?

- Å jobbe som frivillig innebærer flere ting. Du får ta del i et fellesskap, bli kjent med nye mennesker og være med på å utvikle noe. Dette er for meg gode grunner til å jobbe som frivillig. Selv merker jeg at jeg har blitt mye tøffere i årene som frivillig, og møtt utrolig mange mennesker som stadig inspirerer og gjør at jeg utvikler meg, både som person og som leder.

Som leder av Moderniseringsutvalget får du også prøve deg som leder for andre frivillige. Hva mener du det er viktig å huske på i en slik rolle?

- Her tenker jeg primært på to ting. Det ene er at man må sørge for at de frivillige ser meningen og nytten med det de arbeider med. Hvis man ikke gjør det, er det lett å droppe ut fordi tilhørigheten til arbeidet forsvinner. Det andre, og kanskje viktigste, er at det skal være gøy. Det kan man oppnå på flere måter, blant annet gjennom god teamkultur, velfungerende og effektive team, samt sosiale aktiviteter. Forhåpentligvis klarer jeg å snappe opp noen nyttige tips og triks til dette i Russland! Mer om det når jeg er tilbake :-) 

Vi ønsker Ragnhild masse lykke til i Kazan og gleder oss til å følge med på Instagram - Husk å følge @studentidrett du også!

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler