Norge på fjerdeplass i Student-VM

Norge tok fjerdeplassen i årets Student-VM i innebandy som ble arrangert i Umeå 13.-16.mai.

 
   

Med en tropp på kun 13 spillere og et veldig tett kampprogram hadde det norske laget en vanskelig oppgave i årets student VM i innebandy. Både Finland, Sverige og Tsjekkia hadde flere ordinære landslagspillere i troppen og gav det norske laget tøff motstand og med 6 kamper på 4 dager ble det liten tid til restitusjon. Men de norske spillerne gjorde det beste utav situasjonen, gav 100% i hver kamp og nådde målsetningen sin om å komme til bronsefinalen. Selv om det ikke ble medaljer var det en god erfaring å ta med seg for de norske spillerne, som var godt fornøyd med turneringen.

Bronsefinale: Tsjekkia - Norge (9-1)

Igjen hadde Norge en bra åpning, og burde skåret på to store muligheter i begynnelsen av første periode. Norge spilte også bra bakover og lot ikke Tsjekkerne få mange sjanser, men mot slutten av perioden fikk Tsjekkerne et mål. Helt i starten av andre periode kom Tsjekkernes andre og tredje mål. Etter ca 8 minutters spill klarte ikke Norges målvakt, Vegard Tvete, å spille mer og Norge måtte bruke en av utespillerne til å vokte målet. Ettersom Lars Erik Torp allerede var ute etter en skade i kampen mot Østerrike hadde det norske laget nå kun 10 utespillere til å fullføre kampen med. Laget kjempet og stod på med de kreftene de hadde igjen. Men på tross av godt spill fra Norges "reservemålvakt", Henning Larsson, klarte de ikke å forhindre at Tsjekkia økte ledelsen utover i perioden. Midtveis i tredje periode klarte Norge endelig å få ballen i mål da Fredrik Hoff Eriksen utnyttet en kontringsmulighet i undertall. Tsjekkia skåret rett etterpå og fikk samtidig en utvisning, men det norske laget klarte ikke å utnyte overtallet og kampen endte 9-1.

(Karl Olav Haaland, NSI)

Sverige - Norge (15-1)

Sverige måtte vinne denne kampen for å sikre finaleplass, mens det på forhånd var klart at Norge skulle spille bronsefinale uansett resultat. Kampen ble som ventet dominert av det svenske laget, men Norge var absolutt med i begynnelsen og spilte seg til et par gode muligheter. Etter ca 5 minutters spill fikk Norge en spiller utvist, og det svenske laget trengte bare 20 sekunder med overtallspill på ta ledelsen. Etter dette tok Sverige mer og mer over, og perioden endte 5-0.
Sverige fortsatte dominere i andre periode, mens Norge spilte seg til enkelte gode muligheter innimellom. Det stod 9-0 før Norge fikk sitt første mål, da Norges beste spiller, Ole Mossin Olesen, satte inn en nydelig skåring på en kontringsmulighet.
I begynnelsen av tredje periode fikk Norge straffe som de bommet på. I det påfløgende overtallspillet kontret derimot Sverige inn nok et mål. Også Sverige fikk muligheten på straffe, men Norges målvakt, Vegard Tvete, forhindret skåring.

(Karl Olav Haaland, NSI)

Østerrike - Norge (3-7)

Østerrike hadde tapt sine tre første kamper og stod med 3-71 i målforskjell. Norge burde vinne denne kampen greit, men det var en periode mer spennende en først antatt.
Østerrike la seg kompakt i forsvar og lot Norge styre det meste av spillet, noe skuddstatistikken 8-36 gir et godt blide av. Etter ca 7 minutters spill stod det 2-0 til Norge etter mål av Olav Snørteland og Andreas Mikalsen, men Østerrikerne var farlige på kontringer og utnyttet disse effektivt. Ved slutten av første periode var stillingen 2-3.
Andre periode fortsatt med Norsk dominans, men pasningene var for upresise og ballen gikk for sakte til at laget fikk spilt seg til de store mulighetene og perioden endte målløs.
I begynnelsen av tredje periode utlignet Østerrike den Norske ledelsen, men i løpet av de neste 5 minuttene skåret Ole Mossin Olesen to forløsende mål som gav litt ro i det Norske laget. I overtall 5 mot 3 fikk Norge inn sitt sjette mål og mot slutten av perioden satte Lars Krogstad inn kampens siste mål. Perioden endte 4-1 i Norsk favør.
Ole Mossin Olesen ble kåret til Norges beste spiller.

(Karl Olav Haaland, NSI)

Norge - Tsjekkia (2-10)

Tsjekkia tok raskt en 3-0 ledelse med teknisk og fysisk godt lag. Etter ca 15 minutters spill fikk Norge en utligning, og hadde før det en ball i mål som ble avblåst for høy kølle. Perioden endte 4-1 til Tsjekkia som spillmessig hadde et lite overtak gjennom hele perioden. Skuddstatistikken i perioden derimot var lik (7-7).
I andre periode la Norge seg litt bak og Tsjekkia styrte det meste av spillet. De holdt lenge tett, men fikk en spiller utvist midtveis i perioden som det Tsjekkiske laget utnyttet til å øke ledelsen. Perioden endte 2-0 til Tsjekkia.
Også i tredje periode fikk Tsjekkia styre mye av spillet og skåret et par mål på distanseskudd. Midtveis i perioden fikk de en 2 minutters utvisning, og det norske laget utnyttet overtallspillet til å lage sitt andre mål i kampen.
Fredrik Hoff Eriksen, som til daglig spiller på Fjerdingby, ble kåret til Norges beste spiller.

(Karl Olav Haaland, NSI)

Japan - Norge (1-17)

Japan tapte 33-0 mot Sverige i sin første kamp, og det norske laget burde vinne denne kampen komfortabelt. Japan har kun ca 500 registrerte innebandyspillere, og er en relativt ny innebandynasjon.
Norge tok rask ledelsen og styrte det meste av spillet i første periode, som de til slutt vant 6-0. Japan hadde kun noen få skudd på mål som Norges målvakt, Vegard Tvete, reddet lett.
Andre periode begynte som den første sluttet, og det norske laget spilte seg til flere gode sjanser. Det tok lit tid før de fant nettmaskene, men etter hvert kom målene tett og perioden endte 7-0 i Norges favør.
Tredje periode åpnet med en kjempemulighet for Japan. Det norske laget var ukonsentrerte og etter ca 5 minutters spill reduserte Japan. Mot slutten av perioden tok det norske spillet seg opp og perioden endte til slutt 4-1 i norsk favør.
Lars Erik Torp ble kåret til Norges beste spiller.

(Karl Olav Haaland, NSI)

Norge - Finland (0-9)

Norge fikk det tøft i åpningskampen i årets Student VM i Innebandy.
Norge startet kampen friskt og spilte jevnt med Finland de første 5 minuttene der de hadde en kjempemulighet til å ta ledelsen. Men etter vel 4 minutter fikk det norske laget en utvisning og måtte spille to minutter i undertall. Kun f sekunder etter at de fikk fullt lag gikk Finland opp i ledelsen. Også på 0-1 hadde Norge en stor mulighet, men utover perioden tok det finske laget mer og mer over og skaffet seg raskt en komfortabel ledelse som de holdt ut kampen.
I andre og tredje periode spilte det norske laget en tett og god forsvarskamp. Skuddsikken 6-8 i siste periode sier mer om kampen enn resultatet. Norge stiller med en relativt liten tropp på kun 13 spillere, og utover kampen ble det vanskelig å holde intensiviteten oppe. Ettersom de skal spille en viktig kamp senere på dagen mot Japan, kan de ikke brenne alt kruttet allerede i første kamp.
Norges beste spiller ble Ole Mossin Olesen, som til daglig spiller på Tunet i Oslo.

(Karl Olav Haaland, NSI)

Norske deltakere på Student-VM 2010

Innebandy
Michael Aas, Eivind Bjørnseth, Alexander Hveding Dahl, Fredrik Hoff Eriksen, Espen Eriksson, Eirik Falk, Lars Krogstad, Henning Larsson, Andreas Mikalsen, Ole Mossin Olesen, Olav Daltveit Snørteland, Lars Erik Torp, Vegard Tvete

Taekwondo
Siv Anja Mienna, Jo Flottorp Ness, Lars Flottorp Ness

Vektløfting
Jarleif Amdal  

Orientering
Ida Marie Bjørgul, Kine Gulliksen, Silje Ekroll Jahren, Kine Hallan Steiwer, Siri Ulvestad, Mariann Ulvestad

Vetle Ruud Bråten, Bjørn Ekeberg, Andreas Høye, Per Harald H Johansen, Eirik Rustad, Espen Fiskum

Rugby
Olav Brauti, Joshua Skidmore-Hornby, Anders Muhlbrandt, Ola Grindland, Johan Kjetil Skodje, Lars G. Bergh, Leif Terje Aamodt, Odd-Magne Brandal, Terje Longva, Ruben Bø

Cathinka Walberg, Marie Horn Saltnes, Marianne Roset, Malene Hoftun Jaeger, Liv Oline Nordby, Kjersti Garfors, Rebecca Cathrine Frøen, Sigrid Hjelle

Bryting
Henriette Slaattum, Håvard Hestdalen

Ridning
Trude Hestengen, Katrine Skalleberg, Emil Flam

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler