Rapport fra Student-EM i futsal

Årets Student-EM i futsal gikk av stabelen 16.-25. juli i Tampere i Finland.
Jentefutsal-laget fra Norges Idrettshøgskoles Idrettslag, var klar for en ny hard turnering, med visse forventninger grunnet bronsjemedaljen fra 2010.

I og med at vi tok en flott 3. plass året før, ble vi sidet i årets gruppetrekning, noe som bidro til at vi slapp unna 2010s gullvinnere (University of Coimbra - Portugal) og sølvinnere (University of Artois - France) i gruppespillet.

Turneringen startet bra for de norske jentene med 12-2 over University of Lodz (Poland). Likevel ble det franske laget i gruppa, University of Limoges (France), for harde og vi tapte hele 2-7. Som nummer to i gruppa gikk vi videre til mellomspillet hvor vi slo de irske jentene 2-1. Deretter ble det hard kamp da vi møtte SSHPE Konin (Poland) som senere skulle vise seg å bli årets europamestere for studenter. Det var en jevn og hard kamp, men de polske jentene trakk til slutt det lengste strået og vant 3-1. Drømmen om nok en medalje ble dermed knust, men vi må nok rett og slett innrømme at vi tapte for et bedre lag, og det er ikke så ille å tenke på at vi røk ut mot det laget som til slutt skulle vise seg å slå alle.

Plasseringskampene mot Finland og Frankrike ble derfor ikke store kampene, hvor vi tapte begge disse og endte til slutt på en 8. plass. Den siste plasseringskampen ble spilt lørdag 23. juli, forøvrig dagen etter de forferdelige terrorhandlingene i Oslo og på Utøya, noe arrangøren markerte ved å gjennomføre ett minutts stillhet før de norske kampene denne dagen. Det norske flagget ble også heist på halv stang, og alle norske utøvere (spillere og dommere) bar sorte sørgebånd. Vi vil på vegne av den norske troppen takke arrangøren for den fine måten dette ble gjort på, og også takke de andre deltakerlandene for medfølelsen de viste ovenfor oss norske i Tampere. Dette viser at studentidretten er en arena hvor folk viser at de bryr seg om hverandre på tross av at vi på selve banen er sterke konkurrenter.
NIHIs futsaljenter hadde alt i alt en flott uke i Finland og ser tilbake på Student-EM'et med gode minner både fra det sosiale og det sportslige og har i ettertid fått flere gode bekjentskaper både fra andre deltakerland og fra arrangøren. På NIHIs vegne håper vi rekrutteringen fremover blir god, slik at det kommer flere Student-EM.

Resultater

University of Lodz – Norwegian School of Sport Sciences: 2-12 
Norwegian School of Sport Sciences – University of Limoges:  2-7 
Norwegian School of Sport Sciences – University of Limerick:  2-1 
SSHPE Konin - Norwegian School of Sport Sciences: 3-1 
University of Oulu: - Norwegian School of Sport Sciences: 3-0 
University of Limoges - Norwegian School of Sport Sciences: 3-2

For NIHIs futsaljenter,
"Head Coach of Norway", Julie Ravlo

Norske deltakere på Student-EM 2011

Futsal
NIHI (dame- og herrelag)

Håndball
NTNUI (damelag)

Volleyball
NIHI (dame- og herrelag)

Fotball
ESI (herrelag)

Roing
NTNUI (dame- og herrelag, 8+)

Sandvolleyball
UiS (herrelag)
OSI (herrelag)

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish - Informasjonskapsler